25/04/2024 | Leestijd 3 minuten

Reporter Nienke was in Milaan tijdens de grote designweek en blikt terug op de hoogtepunten

Nienke Breuker bezocht vorige week de wereldberoemde interieur- en designbeurs Salone del Mobile, ook wel bekend als de Milan Design Week. Honderdduizenden designliefhebbers uit de hele wereld komen naar Milaan voor de nieuwste woontrends en ontwerpen. Ze bracht voor Werk in de Winkel dagelijks verslag uit op Instagram.

Reporter Nienke was in Milaan tijdens de grote designweek en blikt terug op de hoogtepunten

Nienke Breuker (19) is onder andere interieurontwerper en pakt als free lancer allerlei creatieve klussen aan. Ze volgt op dit moment de opleiding interieuradviseur aan het Rijn IJssel in Arnhem. Eerder dit jaar bezocht Nienke speciaal voor Werk in de winkel de Modefabriek in Amsterdam. Nu was ze een week lang inspiratie opdoen tijdens de Milan Design Week, waar verspreid over de stad honderden merken, bedrijven en ontwerpers hun nieuwste producten en ideeën presenteren.

Wat maakt de designweek in Milaan zo bijzonder?

“De hele ervaring... 350.000 extra mensen in de stad Milaan, de vreugde, het enthousiasme en de energie die iedereen heeft, maken het een enorme beleving.”

Hoe heb je de designweek in Milaan beleefd?

Elke dag zag er anders uit. Ik ben op de beurs zelf geweest, een gigantisch complex met hallen vol presentaties. Daarnaast was ik vooral ook in de straten van Milaan te vinden, waar tijdens deze week ook heel veel te beleven is.  Zo ben ik bij ALCOVA geweest: een creatieve hub en cultureel centrum, net buiten de stad, waar ontwerpers, bedrijven, instellingen en onderzoekers onderzoek doen naar de toekomst van wonen en maken. Je ziet hier veel kunstwerken maar ook meubels en bijzondere accessoires.”

Wat waren voor jou de hoogtepunten?  

“Het duizelt me nog van de indrukken, maar als ik iets moet noemen, sprong de Baxter Outdoor Gallery er voor mij wel uit. Een fijne plek, waar werd getoond hoe de koele kleur ‘blauw’ ook een hele warme uitstraling kan hebben. Door het groen, de lampen, de verschillende soorten materialen en het aaibare materiaal dat op de muur zat. Het voelde als een fijne, maar toch een warme plek.

En de Preciosa was fantastisch – een installatiebedrijf waar meerdere lichtblokken een heel kunstwerk vormen. Ze sprongen aan op de maat van de muziek, in steeds een andere kleur Ik kijk nu al uit naar volgend jaar!”

Bekijk hier Nienke’s impressie van de designweek: